Colla Bastonera 
del Montserratí

Colla Bastonera del Montserratí
Imàtge gràfica i Social Media  // 2017

La Colla Bastonera del Montserratí és una entitat cultural i tradicional la qual la seva funció és preservar el ball de bastons, té balls propis de la zona del Montserratí (d'Esparreguera i Abrera) i de creació nova de caire més reivindicatiu.

 

El projecte s'ha centrat en donar caràcter a tota la gràfica de la colla, s'ha redissenyat el logotip partint de la imatge que tenia l'entitat creada el 2006. S'ha simplificat la il·lustració, i s'ha escollit una tipografia per tal d'unificar la gràfica. Finalment, s'ha escollit una gama cromàtica on juga amb els colors del vestuari folklòric (la faldilla és verda i vermella), on s'ha simplificat per 4 colors: 

el beix, el granat, un verd fosc i el negre.

Passada Bastonera de Santa Eulàlia

Esparreguera gaudeix de ball de bastons documentat des de molt antic. El podem datar des del segle XIX, i trobem documents on el nombren com al "tipich ball de bastóns". Seguint amb el projecte gràfic de la colla s'ha realitzat un cartell per la Passada bastonera de Santa Eulàlia, una gràfica que ha agafat una identitat molt concreta i potent, barrejant tipografies molt especials d'estil egípci i convinades amb la tipografia Grouch, una serifa molt interessant i amb caràcter.

El cartell mostra la il·lustració del logotip convinant nous colors la qual donen un caràcter molt personal i atractiu.

Bastonkids

La Colla Bastonera del Montserratí cada any organitza un grup infantil de balladors i balladores d'aproximadament 5 i 12 anys. Aquest grup rep el nom dels "Bastonkids", aquest any es va optar per crear un cartell distès i amable per tal d'aconseguir i fer una crida per tal d'aconseguir nous balladors infantils.